Revista Familia, nr. 2/2012

Săptămâna trecută a venit de la tipar (cu „oareşce” întârziere–destul de mare, dacă ne gândim că puţin a lipsit să se întâlnească la poarta tipografiei cu noul număr) revista Familia, nr. 2 (februarie)/ 2012. Numărul de faţă a fost îngrijit de Alexandru Seres. Lui îi aparţine, aşadar, şi editorialul, Scrisoare către un prieten de departe.

Din numărul de faţă mai amintesc: rubricile statornice (semnate Gh. Grigurcu, Mircea Morariu, Traian Ştef şi nu-n ultimul rând Ioan Moldovan, tocmai sărbătorit, la 60 de ani, astă după-amiază aşa cum se cuvine în Sala Mare a Primăriei Oradea [şi sala a fost aproape plină!]), cronici de carte de Alexandru SeresMarius Miheţ, Dan-Liviu Boeriu şi Lucian Scurtu,un interviu cu C-tin Zaharia despre Cioran, poeme de Ionel Ciupureanu, proză de Daniel Vighi (fragment de roman), Ştefan JurcăAlexandru Muşina (fragment de roman), Horia Ungureanu, un fragment din romanul Tangou satanic de Laszlo Krasznahorkai (în curs de apariţie la Curtea Veche, în traducerea Anamariei Pop) şi, la urmă, ca de obicei, Parodia fără frontiere a neobositului Lucian Perţa.

Un număr consistent, cu multe texte plăcute minţii. Pentru cine nu are acces la revistă în forma ei tridimensională, internetul în virtualitatea lui vine ca o salvare. Cu un clic aici puteţi descărca pdf-ul acestui număr, direct de pe site-ul revistei.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s