Jocurile Foamei – Start!

Mergând în tradiţia The Running Man şi The Long Walk, ambele de Stephen King, Suzanne Collins a scris acum nişte ani o trilogie intitulată Jocurile Foamei. Şi povestea, cum era de aşteptat, a aprins imaginaţia cititorilor. Cam tot aşa cum o aprinsese, la un alt palier, seria Harry Potter.

Ei bine, traseul firesc al unei poveşti în lumea unde se fac bani frumoşi din literatură cere ca etapa următoare succesului de librărie să fie ecranizarea. Şi-n cazul de faţă ecranizarea s-a produs, a fost aşteptată de tot mapamondul şi astăzi, în 23 martie, se lansează în lume. Poftiţi un trailer (deşi presupun că le-aţi văzut deja pe toate):

Începând de astăzi, filmul rulează inclusiv la noi în ţară, prin reţeaua de cinematografe Hollywood Multiplex. Poate şi prin altele, n-am avut răgazul să verific temeinic.

La noi, cele trei volume ale seriei au fost traduse la Editura NEMIRA de iscusita şi talentata noastră colegă Ana-Veronica Mircea. Dacă le vreţi – ediţia hardcover e o senzaţie! – le puteţi avea la jumătate de preţ cu doar câteva clicuri, pornind de aici:

Nu-n ultimul rând, vă poftesc să vizitaţi SITE-ul dedicat trilogiei şi ecranizării trilogiei realizat de Nemira.


3 comments

  1. Mulţumesc mult, Mircea – în toată vâltoarea entuziasmului stârnit de premiera filmului, nu ştiu dacă şi-a mai adus şi altcineva aminte că există şi un om care înşiruit, literă cu literă, versiunea românească a cărţii!

    • Ahhh. Dacă Mircea recomandă, şi dacă există, într-adevăr, un om real (or not real ;D) care se referă la efortul de traducere, s-ar prea putea să comand, cât mai am vreme, versiunea românească. Trilogia am absorbit-o în stil maraton în mai puţin de 48 de ore, iar acum căutam o versiune reală, pe hârtie, care să îmi permită meditaţia. Şi cum toate box seturile în original sunt, of course, epuizate… poate că voi încerca traducerea :).

  2. Un film foarte bun, daca pot sa adaug. Chiar merita vazut si de cei care nu au citit cartile pentru ca o sa se lase o impresie placuta.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s