[Anunț] Lansare „Murmur” la Sibiu

𝑴𝒖𝒓𝒎𝒖𝒓” este un roman care are în centrul lui o actualitate arzătoare, care alunecă către cotloanele cele mai pline de sens, dar și de distorsionări ale amintirilor. Despre construcția acestui roman care trece prin biografia mai multor generații vor discuta în 𝐋𝐢𝐛𝐫𝐚̆𝐫𝐢𝐚 𝐇𝐮𝐦𝐚𝐧𝐢𝐭𝐚𝐬 𝐂𝐨𝐧𝐬𝐭𝐚𝐧𝐭𝐢𝐧 𝐍𝐨𝐢𝐜𝐚 𝐒𝐢𝐛𝐢𝐮, 𝐦𝐚𝐫𝐭̦𝐢, 𝟏𝟑 𝐢𝐮𝐧𝐢𝐞, de la ora 𝟏𝟖.𝟎𝟎, 𝐌𝐢𝐫𝐜𝐞𝐚 𝐏𝐫𝐢𝐜𝐚̆𝐣𝐚𝐧 și 𝐑𝐚𝐝𝐮 𝐕𝐚𝐧𝐜𝐮.

Roman publicat în colecția 821.135.1 – Scriitori români contemporani a Editurii Humanitas.

•••

„Romanul lui Mircea Pricăjan pune în discuție ideea memoriei înșelătoare, a amintirii care mistifică în aceeași măsură în care pare să și explice corespondențele dintre un trecut aluvionar și un prezent continuu și haotic. Prin rememorare, totul devine poveste, iar din acest murmur al unui timp uitat și retrăit cresc, pe nesimțite, destinele mărunte ale celor nu întotdeauna dispuși să accepte istoria mare, rostogolitoare, anihilantă.“ — DAN-LIVIU BOERIU

„O dimensiune specifică întregii proze scrise de Mircea Pricăjan e vizibilă în Murmur: recuperarea unor spații ale purității, în încercarea de a conferi un minim contur preajmei, se transformă mereu într-o anxioasă melancolie. Aparenta inocență a amintirilor aduce cu sine barbarii aproape cristaline, memoria nemaireprezentând nici suport și nici refugiu. Cartea e o demonstrație că nimic nu poate fi mai deformant, mai parazitar decât propria memorie.“ — MIRON BETEG

Evenimentul pe facebook, aici.

„Rețeaua de povești”, un podcast de Corina Ozon

Episodul 48 din sezonul 6 al podcastului „Rețeaua de povești” realizat de scriitoarea Corina Ozon l-a avut invitat pe Mircea Pricăjan. S-a vorbit despre cea mai nouă carte a sa, „Murmur”. Cum și de ce a scris despre copilărie ca o oglindă a viitorului și o răsfrângere în prezent; de ce Murmur? Va exista o continuare? S-a vorbit despre revistele online și print, care e viitorul presei, nu doar culturale, cât de mult sunt citite în online.

Ascultați episodul pe platformele de streaming Google Podcasts, Apple Podcasts și Spotify.

„Intrare liberă”, la TVR Cultural, despre promovarea culturii scrise

Ediția din 31 mai a emisiunii realizate de jurnalista culturală Mirela Nagât a avut ca subiect de discuție promovarea culturii scrise. Invitații săi au fost: Oana Boca Stanescu (unul dintre numele grele în materie de management și comunicare de la noi), Mihai Mitrică (directorul executiv al AER), scriitoarea Adina Rosetti (cofondatoare a Asociației Scriitorilor pentru Copii și Adolescenți ,,De Basm”), criticul Adina Dinițoiu (animatoarea platformei Literomania), Oana Maria Doboși și Raluca Selejan (fondatoarele librărie independente ,,La Două Bufnițe”) și scriitorul Mircea Pricăjan (redactor-șef al revistei Familia de la Oradea).

Urmăriți înregistrarea emisiunii pe YouTube: