Vrăjitorul şi globul de cristal – revealed

Ştiu că-n ultima vreme am lăsat de izbelişte blogul, ştiu că n-am mai actualizat Cartea săptămânii, ştiu că unii dintre voi mă urechează chiar în timp ce citesc acestea. Totuşi… N-am stat cu mâinile-n sân, iar absenţa mea din colţul ăsta de internet se justifică în multe feluri, pe mai multe planuri. Personal şi profesional. Despre primul n-am să vorbesc acum, am s-o fac mai încolo, dar pe partea profesională vă pot spune atât: Compania Neagră, al doilea volum purtând titlul Umbre stăruitoare, este gata tradus. Millennium Books a intrat în posesia textului. Lucrez acum la traducerea unor povestiri ce vor face parte atât dintr-un viitor volum Best Fantasy & Horror, cât şi din numărul 4 al revistei Galileo. Am încheiat două contracte, cu două edituri diferite, pentru traducerea a două romane. E vorba de editurile All şi, evident, Nemira.

Dar principalul motiv pentru care am decis să rup tăcerea asta suavă este splendoarea de mai jos:

A thing of beauty, ain’t it?

Soon, very soon!


9 comments

  1. @Feri: Eu sper că mai devreme; am făcut un pariu pe treaba asta, da’ cred c-am să-l pierd.

    @Dan: Cea de la Nemira a fost deja divulgată de Nicu pe FanSF. E Drood, de Dan Simmons. Cea de la All aş vrea să o mai ţin o vreme secret. Va fi în noua colecţie „Strada Ficţiunii”, asta pot spune. 🙂

  2. Poate cer prea mult, dar cunosti cumva motivul pentru care cei de la Nemira amana aprarent la nesfarsit lansarea cartilor de la rubrica „in curs de aparitie”?

    Am o comanda pe care o astept din februarie…

    • N-aş putea să-ţi spun sigur, dar ce ştiu e că nu o fac din răutate. 🙂 Cel mai probabil e vorba de întârzieri legate de tipografie şi/sau copyright. Lucrurile nu-s întotdeauna – ba dimpotrivă – simple în procesul editorial.

    • Sigur, întârzieri există, iar motivele sunt felurite. Totuşi, nu cred că printre acestea se poate număra şi cel referitor la copyright. Adică nu văd o editură investind în traducere fără a-şi fi asigurat în prealabil spatele, achiziţionând deja drepturile de autor.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s