La BookFest tot poporul!

Mai este o zi şi ţuşti la Bucureşti. Asta datorită lui Horia, în primul rând, care s-a ţinut de capul meu în fiecare an să vin ba la Bookfest, ba la Gaudeamus. Ei bine, acum am zis DA, VIN, şi nu mai este loc de întors. Luni mă voi trezi cu noaptea în cap, voi porni spre Satu Mare la mijirea zorilor, iar în jurul orei 8 vom pleca amândoi spre Capitală.

Aştept să întâlnesc oameni dragi, oameni deosebiţi cu care până acum am avut plăcerea şi onoarea să vorbesc doar de la distanţă. Aştept să întâlnesc cititori pasionaţi şi pasionali. 🙂

Şi vă aştept pe toţi să veniţi la cel puţin două evenimente. Acolo, cu voia domniilor voastre, veţi da peste mine în incredibila calitate de vorbitor. Am nevoie de toată susţinerea, de toată îngăduinţa. Vorbitul în public este pentru mine un lucru la fel de înspăimântător ca privitul în gol de pe vârful unui munte.

Dar să vedem care sunt evenimentele în cauză:

1. Lansarea volumului Pistolarul, primul din seria Turnul Întunecată scrisă de inegalabilul Stephen King. Eveniment organizat de editura Nemira. Iată câteva cuvinte aparţinându-i lui Vlad Puescu, preluate de pe blogul editurii:

Vestea traducerii în limba română a seriei legendare Dark Tower a pus pe jar toată suflarea cititorilor pasionaţi de Stephen King sau de SF&F, precum şi pe toţi cei pasionaţi pur şi simplu de poveşti bine scrise care stimulează imaginaţia şi încântă spiritul.

Şi nu puteam să nu sărbătorim evenimentul cu o lansare oficială a  volumului care inaugurează seria: Pistolarul, în traducerea lui, the one and only, Mircea Pricăjan.

Astfel, după cum bine spune bannerul din dreapta, vă invităm sâmbătă, 20 iunie 2009 la ora 14:00 la standul Nemira (Pavilionul 14, Complexul Romexpo) la o intalnire cu crème de la crème a literelor româneşti:

 • Mihai-Dan Pavelescu va deschide discuţia, spunând şi câteva vorbe despre colecţia voastră preferată
 • Mircea vă va convinge să cumpăraţi volumul, primul dintr-o serie atipică pentru King, dar strălucită
 • iar Michael Hăulică va închide şirul cuvântărilor, dedicând câteva cuvinte revistei online Nautilus

Daţi clic pe banner şi veţi ajunge la anunţul oficial, unde veţi primi o invitaţie suplimentară. Nu spui care, mergeţi de vedeţi. 😉

2. Lansarea Supravieţuitorului, primul volum al seriei Cronicile Apocalipsei. Evenimentul va avea loc la standul editurii Millennium Press. Încă nu cunosc ora exactă, dar presupun că va fi înaintea Pistolarului. Deci tot sâmbătă. [Later edit: ora 12.30, ora 12.30! :)] [2nd later edit: aici info despre lansările Millennium Press.]

Cam asta ar fi. Mă duc să-mi pregătesc bagajele. Vă aştept pe cât mai mulţi. Mi-ar face mare plăcere să schimbăm o vorbă.

Să ne vedem cu bine!


4 comments

 1. Sînteţi orădean? Vă invităm la un concert de Lăută renascentistă, instrumentul care apare cel mai des în mîinile îngerilor în iconografia religioasă medievală, instrumentul la care “s-au convertit” Sting și Jan Akkerman.

  Concertul va avea loc luni, 22 iunie, la ora 18.00, în Capela Mare a Universităţii Emanuel din Oradea, ora 18.00, (vis-a-vis de Selgros).

  Va concerta Caius Hera, lutenist timişorean, unul dintre puţinii lutenişti români, care s-a perfecţionat la Schola Cantorum Basiliensis. Caius Hera cîntă la lăută barocă, vihuela, lăută renascentistă, viola da gamba. Instrumentele pe care cîntă sînt construite de Gyorgy Lorinczi, unul dintre puținii luthieri care construiește lăute.

  Intrarea este liberă!

  Vă aşteptăm cu drag!

  Dacă acest mesaj este considerat invaziv, nedorit, spamant, vă cerem scuze!

  http://mariuscruceru.ro/2009/06/15/de-pus-in-agenda-concert-caius-hera-la-oradea/


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s