Astă-vară am fost iarăşi la greci.

Astă-vară am fost iarăşi la greci. Ca anul trecut, în acelaşi loc, în aceeaşi clădire, doar cu un etaj mai jos. La poalele Muntelui Olimp. În timpul alergării, într-o dimineaţă, pe faleză, departe de plaja care deja începea să se umple de turişti, am văzut un individ care stătea în poziţia lotus pe un prosop, alături de-un căţeluş. Părea că meditează. Singur, în linişte, cu faţa la mare, cu spatele la munte. Sfidător parcă la adresa Olimpului din zare, cu legendele lui cu tot. Imaginea m-a intrigat. Era o poveste acolo.

La întoarcere, am scris povestea. La persoana întâi. I-am spus COSTAS şi m-am bucurat că pot astfel să onorez invitaţia Doinei Ruşti de a participa la seria de istorisiri pe care urma să o îngrijească pe site-ul Arts United.

Iar acum mă bucur o dată în plus că vă pot pofti să citiţi povestea lui Costas: http://artsunited.ro/mircea-pricajan-costas-1492, într-o companie de autori de excepţie: Varujan Vosganian, Cristina Nemerovschi, Lucian Mîndruţă, Dan C. Mihăilescu şi, nu în ultimul rând, Radu Găvan, despre care veţi mai auzi mult de aici înainte.

Mulţumesc din suflet, Doina Ruşti! Lectură plăcură, dragilor!