2 texte

Vă semnalez două texte ale mele apărute de curând pe blogul Editurii Nemira.

Pe primul l-am intitulat Apocalipsa mea şi vorbeşte, cu accente melancolice, despre experienţa proprie şi personală a întâlnirii cu Apocalipsa lui Stephen King. Iată un fragment:

Am obiceiul să notez pe coperta a doua a fiecărei cărţi din biblioteca personală data la care am citit-o. În cazul Apocalipsei lui Stephen King, observ acum, deschizând ediţia publicată de Nemira în 1996 (spre sfârşitul anului, dacă-mi amintesc eu bine), prima lectură am încheiat-o fix în 29 ianuarie 1997. Dar asta nu e tot. Atât de puternic m-a mişcat acest superb roman, încât în acelaşi an l-am mai citit o dată. În 25 decembrie, de Crăciun, pe când familia petrecea în mod tradiţional, eu terminam de parcurs pentru a doua oară povestea supravietuiţorilor Super Gripei.

Al doilea l-am botezat Vrăjitorul, globul de cristal şi iubirea şi tratează, evident, subiectul celei mai recente apariţii din seria Turnul Întunecat. Iată cum începe:

La vremea primei ediţii, cititorii au avut de aşteptat şase ani între apariţia volumului trei din saga Turnul Întunecat şi a volumului patru. Ajunseseră la exasperare, îl bombardau pe autor cu mesaje trimise prin toate mediile posibile. Un condamnat la moarte îl ruga disperat să încheie aventura lui Roland şi-a ka-tet-ului său înainte să-i fie făcută injecţia letală. Şi, cu toate acestea, Stephen King a întârziat să se apuce de scris.

Lectură faină!


9 comments

  1. Exact la fel fac si eu, adica imi notez cu un creion pe prima foaie a cartii data si ora in care am citit-o. De obicei nu citesc si a doua (a treia, a patra..) oara o carte, consider ca momentan sunt destule carti pe care trebuie sa le citesc si nu imi mai consum timpul cu recitiri, insa imi place sa le rasfoiesc si sa citesc anumite pasage, citate, pe care le-am subliniat anterior cu un creion. Nu am citit „Apocalipsa” dar cu ocazia acestei reeditari sigur imi fac rost de carte si o trec in lista celor pe care le voi citi pana la sfarsitul anului.

    • Eu am citit The Stand de 3 sau 4 ori, si am vazut si filmul. Pt mine, vine imediat dupa ‘Lot (stiu, stiu, o sa tipati toti la mine cu It, da nu – eu sunt cu altele:). Ti-o recomand la prioritati.

  2. Cred ca stiu ce o sa citesc pana imi iau Apocalipsa – Salem’s Lot. 😀
    Sper sa fie o poveste cu vampiri clasica, asemanatoare cu cea a lui Stoker, nu ca povestile cu vampiri, adresate in special adolescentelor, ce se scriu in zilele noastre, ca vad ca acum e vazut altfel vampirul. Asadar, nu-mi place imaginea vampirului modern…

    • Fii linistit, nici mie:) (de ce crezi ca am scris Cosmarul?:). Salem’s Lot chiar este asemanatoare cu Stoker, dar MULT mai buna, si mitul vampirului este respectat la sange. Daca iti place genul asta, iti mai recomand Carmilla de LeFanu, Mireasa moarta de Gauthier… si multe altele… iar la Stoker, daca nu ai citit deja, Rubinul cu sapte stele si Salasul viermelui alb, ambele mie mi-au placut la nebunie, depasind Dracula fara efort…


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s