„Pumn-de-Fier” la Gaudeamus Oradea

Editura Polirom va participa în perioada 9-13 mai 2018 la Tîrgul de Carte Gaudeamus Oradea cu peste 500 de titluri, 20-25 % reducere, cărți la prețul promoțional de 10 lei.

În cadrul tîrgului, va avea loc un eveniment dedicat volumului Pumn-de-Fier, de Mircea Pricăjan, cel mai recent titlu apărut în colecția Junior a Editurii Polirom.

Mircea Pricăjan despre Pumn-de-Fier (Polirom, 2018) la Clubul de lectură al Școlii gimnaziale nr. 16 din Oradea
Vineri, 11 mai, ora 18.00, în cadrul Gaudeamus Oradea la Reading Corner (Piața Unirii)
Invitați: prof. Ioana Zsizsnovszky și elevii Școlii gimnaziale nr. 16
Invitat special: Pumn-de-Fier

Mihai are 6 ani și jumătate și e pasionat de Lego și supereroi. Cu cîteva zile înainte de vacanța de vară, pe care și-o va petrece la bunici într-un sat îndepărtat numit Crișan, își rupe mîna. Venit de la oraș, cu o mînă în ghips, nu-i e deloc ușor să-și facă prieteni printre copiii care se cunosc de multă vreme și care îl privesc ca pe un ciudat. Nici încercările cu orătăniile din curtea bunicilor nu sfîrșesc prea fericit. Dar în vara aceea, Mihai face o descoperire: după ce își scoate ghipsul, „mîna de beton”, cum îi spune doctorul, își dă seama că nu simte nici o durere, că poate să spargă pietre strîngîndu-le în pumn, că are o superputere. Și nu numai atît: mîna lui cu puteri fantastice îl împinge să facă tot felul de lucruri necugetate, iar copiii din jur îl privesc cu neîncredere. Pînă și cățelul Ares pufnește și fuge de el. Pînă cînd, într-o zi, la o petrecere…

Mircea Pricăjan s-a născut pe 2 septembrie 1980, în Oradea. A absolvit Facultatea de Litere din oraşul natal, cu o teză despre Stephen King. A debutat editorial în 1997, cu proză scurtă, în suplimentul unui ziar local. În 2002 a publicat romanul În umbra deasă a realităţii, iar în 2016, Calitatea luminii. A tradus din limba engleză peste 60 de volume. A îngrijit apariţia mai multor reviste literare electronice şi a fondat în anul 2012 Revista de suspans. A editat două antologii tematice de proză scurtă. Din anul 2003 este redactor la revista de cultură Familia.

Sursa: site-ul Polirom


Un comentariu

  1. Pingback: https://mirceapricajan.ro/2018/04/30/pumn-de-fier-la-gaudeamus-oradea/ – Literele sufletului meu


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s