The Wind Through the Keyhole – Un roman din seria Turnul Întunecat

Probabil aţi aflat deja că povestea pistolarului Roland şi-a ka-tet-ului său nu s-a încheiat odată cu volumul VII. Stephen King a descoperit că-n fluxul temporal al evenimentelor – între volumul IV şi volumul V, mai exact – mai este loc de încă o povestioară. Şi cum îl ştim om hotărât, n-a stat mult pe gânduri şi-a aşternut-o pe hârtie. Rezultatul se cheamă THE WIND THROUGH THE KEYHOLE şi nu are, în ediţie tipărită (la Scribner), mai mult de 320 de pagini. Comparând-o cu UNDER THE DOME sau 11/22/63, asta chiar este o povestioară. 😉

Dar poate că lucrurile acestea vă erau deja cunoscute.

Ei bine, poate că nu ştiaţi următoarele: Romanul va fi lansat în premieră mondială de vechiul editor al seriei TURNUL ÎNTUNECAT, Donald M. Grant, la finele lunii februarie. Ediţia este limitată şi ilustrată de Jae Lee. Şi are, evident, o copertă diferită faţă de ediţia ulterioară, de masă, a celor de la Scribner, care va fi lansată abia pe 24 aprilie (şi care nu conţine nicio ilustraţie, ne-a anunţat Mrs. Mod pe forumul SK; deşi ediţia britanică, de la Hodder, se zice că va avea ilustraţii, dar alb-negru).

Asta e: în funcţie de posibilităţile fiecăruia, aşteptarea va fi mai lungă sau mai scurtă. În ce mă priveşte, deşi am comandat 11/22/63 încă din 20 decembrie şi BookDepo mi-au expediat-o în 22, Poşta Română încă întârzie cu livrarea. Aşa că probabil voi ajunge la acest roman când WIND va fi deja o vechitură pe rafturile librăriilor din lumea anglofonă. Dar totuşi, sper, înainte de apariţia lui DR. SLEEP, continuarea lui THE SHINING, pe care eu, fără niciun temei concret, estimez că Scribner o va lansa, conform obiceiului, în luna noiembrie.


Un comentariu

  1. Pingback: A venit 11.22.63 « Mircea Pricăjan


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s