Turnul Întunecat 8 apare în primăvara lui 2012

Am văzut ştirea deja de câteva zile, dar astăzi am dat peste ea şi-n Guardian, unde Alison Flood mai şi detaliază niţel.

Mai exact, ce-a transpirat este faptul că Hodder&Stoughton, editura britanică la care e arondat King, a anunţat că The Wind Through the Keyhole, al optulea volum din seria Turnul Întunecat (a cărui acţiune se petrece – aviz cititorilor români – chiar între volumul 4 şi 5, adică unde ne aflăm noi acum cu traducerea), a fost achiziţionat pentru lansare în primăvara anului viitor.

Asta poate însemna doar că ediţia americană va vedea lumina tiparului fie înainte de asta, poate chiar în primele luni ale anului, fie – mai probabil – odată cu ediţia britanică.

În orice caz, este vorba de o poveste în poveste, care – spun editorii – poate fi citită independent de restul seriei, şi tratează întâmplările prin care trec Roland şi prietenii lui după ce părăsesc palatul lui Oz, unde se încheie Vrăjitorul şi globul de cristal, şi până ajung la periferia lui Calla Bryn Sturgis, unde începe Lupii din Calla.

Un alt amănunt dat în vileag ţine de dimensiunea romanului: nu va fi atât de mare ca volumul 7 (care bate spre mia de pagini), dar nici atât de scurt ca volumul 1 (care abia-abia ajunge la 300). Înţelegeţi voi ce vreţi din asta. 🙂


2 comments

  1. Vesti bune! Astept cu nerabdare si ceva despre Doctor Sleep 😉 Sper sa nu distruga magia creata de Shining cu acest seaquel.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s