Ce puteţi citi în el:
- Editorialul lui Miron Beteg, Diamante şi rugină
- Două amintiri despre Familia semnate de Ana Blandiana şi Romulus Rusan
- Rubricile consacrate: Asterisc de Gheorghe Grigurcu (O iluzie de neiertat), Schiţă în cărbune de Al. Cistelecan (Mircea Cărtărescu eseist), Atropina lui Alexandru Vlad (La amiază), Nisipul din clepsidră de Vasile Dan (Unde ar repauza Ioan Slavici?), Un scriitor, doi scriitori unde Alex Ştefănescu rememorează despre Barbu Brezianu, la el acasă şi Cărţile prietenilor lui Traian Ştef (Buchetul mirific – de Viorel Mureşan)
- Ioan Moldovan, într-o rubrică nouă intitulată Replay @ Forward, scrie despre cărţile recente ale poeţilor Eugenia Ţarălungă, Gheorghe Vidican, Dumitru Mălin, Petre Got şi Viorica Răduţă
- Cronică literară de Marius Miheţ (Ceauşescu reloaded. Un proces utopic al comunismului românesc – cartea lui Dan Petru Cristea, Scaune de pluş, de la Cartea românească)
- Yours truly, la Camera de gardă, despre Noaptea când cineva a murit pentru tine, romanul cel nou al lui Bogdan Suceavă
- Neobositul Mircea Morariu, la Explorările sale, despre Eu, fiul lor. Dosar de securitate, de Dorin Tudoran
- Poeme de Ion Cristofor, Vasile Muste, Sergiu Vaida şi Victor Sterom
- Marian Victor Buciu e prezent, la Criterion, cu o primă parte dintr-un amplu eseu critic intitulat Literaturiada
- Proză de Varga Gábor
- O rubrică interesantă, Amicale, unde trei autori orădeni îşi prezintă reciproc ultimele apariţii editoriale. Cei trei sunt: Florin Ardelean, Blaga Mihoc şi Sorin Borza
- Plastica este dedicată artistului Lucian Szekely-Rafan, care ilustrează cu grafică şi numărul de faţă. Texte de Mara Stanca, Rareş Moldovan şi Agatha Chifor
- În aceeaşi idee, a artelor plastice, Aurel Chiriac semnează un In memoriam Gheorghe Gherman
- Adrian Gagiu prezintă, în Despre Beethoven, monografia pe care Barry Cooper i-a făcut-o marelui compozitor şi-a publicat-o în 2008 la Oxford University Press
- La Cartea de teatru îl regăsim iarăşi pe neobositul Mircea Morariu, cu un text despre cartea lui Octavian Saiu, Fedra – De la Euripide la Racine, de la Seneca la Sarah Kane
- Mai departe, acelaşi (neobosit!) Mircea Morariu oferă cinci cronici teatrale
- Colegul Alexandru Seres se înscrie în Local Kombat cu un text intitulat provocator O generaţie „constipată” (nimic despre literatură)
- Acest număr se încheie, ca (aproape) de obicei, cu Parodia fără frontiere a lui Lucian Perţa (acum îi ia în vizor pe Adrian popescu şi înainte menţionatul coleg Alexandru Seres)
Doritorii pot descărca gratuit pdf-ul acestui număr (dar şi al altor numere) din secţiunea dedicată arhivei pe site-ul Familia. Adică de AICI.
Spor la citit!
Felicitari pt noul numar, si spor in continuare! Revista ca Familia, Timpul, Observator, tin steagul sus in cultura romana – bafta mai departe!
Mulţumim frumos, Oliviu. De-ar fi şi cititorii mai mulţi… Suntem din păcate o „sectă” cam mică.
calitatea conteaza in primul rand… si cu timpul, poate vine si cantitatea, la urma urmei societatea evolueaza… sper…
Aşa e, am aşteptat 146 de ani, ce mai înseamnă încă 100. 🙂 Dar nu mă lua în seamnă, sunt doar optimist…
asta e ca bancul cu optimistul care zice O sa ajungem sa cersitm cu totii… si cu pesimistul care raspunde Zau?… Si de la cine?!…:)
e, eu tot mai cred ca exista viitor – pana la urma, am crescut cu Star Trek, in care toti erau preocupati de spiritualitate…
De-acord cu tine, îţi dai seama. Doar că am eu aşa, un moment mai „optimist”. Trece el.
for sure:)
Apropo de viitorul romanilor, nu mi-a venit in minte altceva decat maxima lui Cioran: „Cred în mântuirea omenirii, în viitorul cianurii”. Doar ca as schimba cuvantul „omenirii” cu romanii – aproape toti dintre noi. Sincer, m-am saturat pana peste cap de tara asta, mai ales acum, cu sacrificiul pe care-l fac pentru a avea cativa bani in buzunar, spun doar atat- fac o munca mai bine platita decat cea pentru care am fost pregatit in facultate, dar inferioara ca nivel de pregatire…
Adica inferioara ca nivel de pregatire scolara, deoarece poate fi facuta si de cineva cu 8 clase… tin sa precizez, nu am nimic cu cei care au doar opt clase si muncesc, atata timp cat sunt oameni muncitori si seriosi.