Ian Rankin, „X și zero” – traducerea cu numărul 50

Bine, între aceste 50 sunt câteva antologii, câteva volume traduse în 2. Dar dacă ținem cont de faptul că mai sunt câteva romane traduse doar de mine și încă neapărute (deopotrivă în română și în engleză), pot bate toba că aceasta este a 50-a traducere, punct.

Asta ca introducere.

Cartea despre care vorbesc e una tare dragă. Autorul e-un scoțian mișto, mare creator de literatură, printre cele mai marcante figuri din viața literară a Regatului. Ian Rankin. Dacă n-ați făcut până acum cunoștință cu el, uite o ocazie bună. Începeți chiar cu X și zero,  romanul care deschide seria dedicată detectivului John Rebus. Un scoțian mișto, și el.

Răpirea şi uciderea unor tinere a şocat Edinburgh-ul. Sergentul-detectiv John Rebus – un poliţist care bea excesiv, fumează prea mult şi nu le e prea drag colegilor lui – pare a fi doar unul dintre cei desemnaţi să rezolve cât mai repede misterul acestor crime. Foarte curând însă, implicarea sa în acest caz va deveni mult mai personală decât şi-ar fi dorit, scoţând la iveală un trecut pe care enigmaticul detectiv cu nume predestinat ar fi preferat să-l uite.

În același timp, romanul deschide seria Crime de la tânăra editură Paladin. Serie coordonată de Horia Nicola Ursu.

În curând în toate librăriile care se respectă.


Un comentariu

    • Păi, dacă în 10 ani au fost 50, pentru a mai pune și numai un zero după aș mai avea nevoie de încă 90 de ani de activitate susținută. Ceea ce, exceptând cazul în care medicina chiar va evolua spectaculos, nu se va întâmpla. În orice caz, eu m-aș mulțumi și „numai” cu 100. 🙂 După aia poate îmi găsesc timp și pentru cărțile mele.

  1. Da, cred a fost o urare cam SF&F! Poate si pentru ca eram super bucuros ca incepe seria Crime la Paladin, si nu oricum ci cu Ian Rankin.
    P.S. Ziceam ceva prin iarna de o lista cu seriile de „suspans” pe care le-am dori continuate. Se mai poate face?

    • Nu. Toată seria este cumpărată de Paladin. Probabil că și volumul al 16-lea va fi relansat la Paladin. Poate într-o altă traducere, poate tot în traducerea lui Carmen Ion… Oricum, până la 16 mai sunt 14 de tradus. 🙂

  2. Mi-a placut foarte mult cartea ” x si zero”, cu inspectorul Rebus, acum citesc ” De-a v-ati ascunselea” . Felicitari pentru buna traducere si alegerea acestui autor.. Astept cu nerabdare si alte carti traduse de dvs. Multu succe!


Lasă un comentariu