Comunicat important pentru ţară: Zombii atacă România!

MILLENNIUM BOOKS şi SUBSEMNATUL vă informează…

Apocalipsa a ajuns în România şi ea a fost adusă de zombi. Cadavrele reanimate pun stăpânire, încet dar sigur, pe toate marile oraşe ale ţării. De la Constanţa la Satu Mare, de la Iaşi la Turnu-Severin, morţii ies din morminte cu miile. În cele mai izolate cătune, bătrânii cu frică de Dumnezeu îşi văd cu ochii cele mai oribile coşmaruri. Cu moarte pe moarte călcând, spune Cartea Sfântă, însă nimeni nu s-a gândit vreodată că ziua aceea va veni.

Căutăm proze scurte (nu mai mult de 40.000 de semne, cu spaţii cu tot) care să ofere cititorului o viziune românească asupra apocalipsei aduse de morţii-vii. Autorii au libertate deplină în alegerea temei, a modului de abordare, a timpului povestirii. (Nu acceptăm însă parodii.) Ne interesează ca textul să creeze un univers credibil, în care ameninţarea zombilor să inspire teamă. Apreciem, cu atât mai mult, personajele bine conturate, bine motivate, cu o evoluţie firească. Orice proză bună cu zombi se bazează şi pe subtext; prin urmare, încurajăm folosirea temei subsidiare şi descurajăm gratuitatea şi efectul facil.

Textele vor fi culese cu caractere Times New Roman, folosind obligatoriu diacriticele. Vor fi salvate în format DOC şi vor fi trimise via e-mail la adresa next @ millenniumpress.ro pînă cel tîrziu la data de 1 august 2011, miezul nopţii.

Rezultatul final va fi un nou volum în seria Antologiilor Millennium, selecția textelor urmînd să fie făcută de Mircea Pricăjan, unul dintre puținii noștri specialiști în literatură horror.

Millennium Books oferă:

 • un răspuns fiecărui participant, pînă la data de 31 august 2011;
 • drepturi de autor pentru prima publicare, în cuantum de 2 euro (echivalentul în lei) / pagina standard (2000 semne cu spaţii) pentru textele publicate;
 • un număr de 2 exemplare de autor (şi posibilitatea achiziţionării unui număr nelimitat cu discount de 50%) pentru fiecare text publicat.

Spor la scris!


22 comments

 1. Pingback: Antologii la orizont! | VERONICISME

 2. He, he, he, he, sper ca zombificarea Romaniei sa se bucure de succes. E primul pas spre o viata mai buna 😀
  Multa bafta si cat mai multe texte bune!

 3. Pingback: Un bob zăbavă (elucubraţie cu 12 zombi şi 12 cuvinte impuse) | VERONICISME

 4. Pingback: Păsărica cu noroc (al doilea episod din elucubraţia cu 12 zombi şi 12 cuvinte impuse) | VERONICISME

 5. Şi eu aştept zombii, dar deocamdată nici măcar răspunsul promis de editură fiecărui participant nu mi-a venit…
  Aveţi noutăţi, s-a schimbat regulamentul? 🙂

 6. Până mâine, adică azi, slabe şanse. Abia ce-am primit tot ce s-a trimis doar pe adresa indicată în comunicat. 😦 Dar va primi fiecare participant un răspuns în timp util, asta e sigur. Până atunci, pot doar să vă mulţumesc pentru interesul arătat. 🙂

 7. Salut,

  Am trimis pe 30 iulie pe adresa indicata o povestire insa nu am primit nici pana acum un raspuns. Nu am primit nici confirmari de primire pe nici una din celelalte adrese disponibile pe site. As aprecia un feedback, eventual o alta adresa de e-mail pe care sa pot tirmite povestirea in caz ca nu ati pirimit-o. Se numeste „Nu, nici mort nu vreau!”


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s