Să-ţi stea mintea-n loc

În timp ce alţii nu mai ştiu cum să-şi facă ţara atractivă pentru artişti, noi le tragem şuturi în cur de să zboare până dincolo de graniţă. Şi le mai şi dăm interdicţie de-a călca ani buni pe minunatele noastre plaiuri. Asta i s-a întâmplat recent lui Alexandru Vakulovski. Citiţi aici ce scrie Mihail, frate-său. E de-a dreptul pur şi simplu!

Bine că avem grijă ca toate Nikitele, Poponeţii şi labagiii neamului să prospere, purtându-şi şuncile şi vidul neuronal în paradă prin faţa noastră. Aşa ne trebe! Ptiu!

Later edit: Acum puteţi semna Petiţia pentru acordarea cetăţeniei române scriitorului Alexandru Vakulovski.


6 comments

 1. Explicaţia este simplă şi la îndemâna oricui: nu avem nevoie de scriitori, de artişti, de oameni capabilisă înţeleaga dar mai ales de oameni capabili să şi transmită celorlalţi ce au înţeles. Dacă Vakulovski ar fi fost purtătoarea unor organe sexuale interne şi ar fi acceptat să se tăvălească diferiţi moşnegi celebri prin patul ei atunci ar fi ajuns cântăreaţă, ar fi aflat întreaga ţară de ea şi ar fi obţinut cetăţenia română şi fără să fi călcat în ţărişoara nostră. Aşa însă de ce să i se acorde cetăţenia? Are vre-un babalâc ceva de câştigat? Favoruri sexuale sau bani cash? Nu? Atunci cum de a şi îndrăznit să ceară cetăţenia?

 2. La fel au facut si francezii cu Jonathan Littell, caruia i-au acordat cetatenia la rapid imediat ce a castigat cele mai mari doua premii literare, dupa ani de zile in care o cersise fara sa o primeasca. Avem si noi magrebul nostru, lol… doar ca nu si aceleasi interese…

 3. Este incredibil ce se intampla, cata ignoranta si indiferenta.Poate ca daca Victor Piturca ar fi cerut expres cetatenia pentru Alexandru Vakulovski pentru a juca in nationala totul s-ar fi rezolvat in cateva saptamani.
  Dar de ce avem noi nevoie de astfel de valori ?
  Suntem in Romania doar..

 4. Dupa ce s-a mutat in Statele Unite, Nicola Griffith s-a aflat intr-o situatie similara cu a lui Alexandru Vakulovski. Rezultatul?
  „Her immigration case was a fight and ended up making new law: the State Department declared it to be „in the National Interest” for her to live and work in this country.”
  Numai la noi nu se poate…

 5. bre, voi vorbiti de parca n-ati trai p-aici. de unde atitea mirari si oftaturi? chiar aveti impresia ca tantalaii aia care se ocupa cu registrele populatiei au habar cine-i vakulovski, ca sa putem veni noi sa zicem ca „avem” sau „n-avem” nevoie de artisti? care artisti? pai, artisti nu e gutza?

  si-apoi, nu voi sa-mi aduc aminte ca pina si unii culturashi de pe la noi in mingiie pe cap pe astia din republica moldoveana cu denumirea de racheti… d’apai…


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s