Privind la Oscaruri cu mânie

Oscar icon

Image via Wikipedia

Anul acesta, titlurile nominalizate la premiul Oscar pentru cel mai bun film sunt:

  • Black Swan
  • The Fighter
  • Inception
  • The Kids Are All Right
  • The King’s Speech
  • 127 Hours
  • The Social Network
  • Toy Story 3
  • True Grit
  • Winter’s Bone

Sâmbătă, odată întorşi de la cumpărături din ţara vecină, ne-am făcut două pizze mari, ne-am chemat finii şi am zis că începem să vedem cât mai multe din filmele de mai sus. Totul era pregătit, DVD-urile erau la îndemână, noi aveam chef să vedem pelicule valoroase… şi surpriză! Film după film după film am rămas complet neimpresionaţi.

Am început cu aşa-zisul favorit The King’s Speech. Început lent, fără antren, destul de lung încât să ne piară interesul. L-am abandonat. Am încercat Inception, tot aşa – 15 minute, de probă. Ne-a pierdut şi acesta, cu salturile lui dintr-un vis într-altul. Au urmat, pe rând, aproape toate celelalte (mai puţin Black Swan, care nu părea interesant nici măcar din trailer). Eşec total.

Ne-am mulţumit până la urmă cu True Grit, singurul care a reuşit să reducă la tăcere discuţiile dintre noi, semn că pe ecran se derula totuşi ceva demn de atenţia noastră. Un western cinstit, cu accent pe personaje, cu actori buni, regizat de fraţii Coen. Nici în ruptul capului n-aş fi zis însă, în alte împrejurări, că acela e material de Oscar. Comparat cu celelalte, zic acum, da, eu ăstuia i-aş dat premiul. În disperare de cauză…

Care este preferatul vostru? Şi ce impresii v-au lăsat celelalte filme nominalizate?


Un comentariu

  1. Mie mi-a placut Black Swan si Inception, insa m-a scos din sarite The Social Network! Pe cuvantul meu daca inteleg de ce este atat de aclamat! WTF? Ce imi scapa?
    Zilele astea vreau sa le vad si pe celelalte, just for fun.
    Pana acum, dupa mine Oscarul s-ar duce catre lebaduta de Natalie Portman pentru ca fanteziile cu ea sunt foarte misto. 😀

  2. Black Swan merita Oscarul pentru cel mai bun film, dar nu cred ca va lua un film arta marele premiu…
    Toy Story 3 – cel mai bun din serie.
    „Facebook”, firesc de ce are „succes”.
    Nu exista efectele speciale de anul trecut („Avatar”, „District 9”, „Star Trek XI”), nici scenarii perfecte (ex. „In the Loop”), nici, nici…
    2010 a fost anul desenelor animate de exceptie!
    Si lipsesc filme ca „Four Lions” s.a.

    • Nu ştiu, nu-s vreun mare expert în domeniu, dar 2010 mi se pare chiar tare sărăcuţ în materie de filme. Cel puţin după cum îl arată titlurile pomenite în cursa pt Oscaruri.

  3. I don’t get it… De ce toata lumea zice ca Toy Story 3 e cel mai tare din serie dar nimeni nu pomeneste de Despicable me care este chiar fain sau Megamind care din punct de vedere grafic rupe ochiu’.
    Nu m-a prins Four Lions si nici n-am inteles nimic din el… Cat despre efectele speciale, prefer 4 filme de Woody Allen, 2 de Aronofsky si 3 de fratii Coen decat 10 filme gen Avacrap.
    Nu vreau sa fac scandal, dar chiar nu am inteles comentariul de mai sus…

  4. @Razvan – Pai… „Toy Sory 3” chiar e cel mai bun din serie! 🙂 In „Despicable Me” metamorfozarea lui Gru e artificiala, „Megamind” are poveste, are grafica reusita, nesansa lui e ca se loveste de un „Toy Story” realizat impecabil, adresat unui public mult mai larg, chiar si copiilor (carora in fapt le sunt destinate desenele animate 😉 }.
    Nu am spus ca „Four Lions” e usor de digerat! E un film incomod prin insasi intentia sa, sa faci haz de terorism!
    Nominalizarile la efecte speciale de anul acesta nu se compara cu nominalizarile la efectele speciale de anul trecut, scenariile de anul trecut (si am dat ca exemplu un film spumos) le bat pe cele de anul acesta etc.


Lasă un comentariu