Aventură cu tastatură

După ce am suferit că tastaturii laptopului meu i-a căzut litera „a” şi n-am mai putut-o nicicum fixa la loc, a căzut şi litera „e”. Am trecut atunci pe o tastatură externă. Numai că degetele mele erau obişnuite să tasteze într-un fel, iar pe măgăoaia aceea nouă (care, fie vorba între noi, au fost vreo 3, niciuna asemănătoare cu cealaltă şi niciuna perfectă) degetele mele nu-şi găseau ritmul. Cădeau pe alături, nu reuşeau să prindă deodată Shiftul şi orice altă literă, se împiedicau unele în altele…

Am dus-o aşa, stoic, până când am observat că ventilatorul aceluiaşi laptop nu mai face faţă şi, din cauza supraîncălzirii, am parte de tot mai dese restarturi. Am căutat pe net soluţii şi am ajuns la una singură: curăţarea de praf a elicelor. Pentru asta era însă nevoie de desfacerea fiecărui şurubel. Şi aşa am ajuns eu să aflu cât de uşor este de fapt să scoţi o tastatură unui laptop şi să-i pui alta.

Am căutat mai departe pe net şi am găsit pe Okazii.ro înlocuitorul perfect. Am plasat comanda, comanda a fost livrată, am desfăcut comanda, am scos tastatura şi am montat-o. Bine-nţeles că bara de spaţiu avea mici baiuri, dar, meşter român fiind, am reuşit să o înlocuiesc cu bara de spaţiu de la tastatura veche.

Şi uite aşa am ajuns momentul de faţă, când tastez fericit din nou direct pe laptop. Iar toate celelalte tastaturi externe au fost exilate pe bibliotecă, unde sper să rămână mult timp de aici încolo.

Sfârşit.


6 comments

  1. Spre aşa ceva mă îndrept, recunosc şi eu atunci când mai ies din faza de „denial”. 🙂 Până atunci vreau să mai trag de ăsta cât se mai poate. Înainte de el am avut un Toshiba Tecra şi mi-a fost cumplit de greu să mă obişnuiesc cu Packard Bell-ul ăsta. Mă gândesc că la fel de greu îmi va fi să trec şi de la ăsta la altul…

  2. Arată bine, ergonomic pentru mine. 🙂 Mersi de sugestie; laptopurile Lenovo oricum îmi fac demult cu ochiul.

    Informativ, că io-s cam plopist, ce site-uri/magazine care vând aşa ceva sunt mai de încredere?

  3. Vai, deci asta cu plopistul mi s-a părut delicioasă 😀 Vorbesc și cu Bogdan (husbandul) și-l întreb de niște site-uri, noi am avut experiență bună cu ceva… chinezesc, cred.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s