Săptămâna aceasta se lansează „Îmblânzitorul apelor” de A.R. Deleanu

Oare ce aş putea să vă spun ca să vă atrag atenţia asupra unui roman? A unui roman de debut, pe deasupra. Vă spun că autorul lui, A.R. Deleanu, este un scriitor profesionist. Sună paradoxal, doar discutăm despre un debut. Ei bine, nu. De profesionalismul său, A.R. Deleanu m-a convins de la primele noastre contacte virtuale. Mi-am dat seama numaidecât că la celălalt capăt al fibrei optice se află un om care şi-a stabilit cu maximă luciditate ţinta, care ştie pe ce mizează, cu ce arme porneşte la luptă şi care şi-a calculat atent strategia. Fără excese, cu acribie şi perseverenţă. Dacă la prima proză pe care mi-a trimis-o pentru Suspans astea erau doar nişte bănuieli, când am primit-o pe a doua m-am convins că avusesem dreptate. Cu un stil aparte, cu o stilistică proprie, cu subiecte incitante tratate într-un mod surprinzător, dând dovadă de o adaptabilitate a limbajului la diferite situaţii textuale, luându-şi în serios munca de documentare şi inserând rezultatele ei după o bună cumpănire şi cernere, textele lui A.R. Deleanu se detaşează clar de marea masă a literaturii tinere scrise în acest moment în România.

Iar romanul de faţă, Îmblânzitorul apelor, nu face notă discordantă. Deşi scris înaintea textelor trimise mie pentru publicare în Suspans, romanul e un veritabil poligon unde A.R. Deleanu şi-a calibrat arsenalul literar. Citiţi-l şi vă veţi întoarce aici ca să-mi mulţumiţi că v-am împins spre el.

Acum câteva date tehnice:

Romanul are 174 de pagini, este publicat de Casa de Pariuri Literare cu sprijinul AFCN, beneficiază de o postfaţă semnată de Mihail Vakulovski, iar ilustraţia copertei îi aparţine lui Gustave Dore. Preţul e de doar 5,20 lei.

Îmblânzitorul apelor va fi lansat la Braşov joi, 19 iulie, începând cu ora 19:30, la localul Rockstadt, în cadrul CenaKLUbului TIUK! moderat de Mihail Vakulovski.

Pentru a vă convinge şi mai mult, puteţi citi aici primele pagini din roman.

Citiţi şi daţi mai departe!


2 comments

  1. mulţumesc mult, Mircea! cuvintele tale mă emoţionează profund. abia aştept momentul în care ne vom strânge mâinile şi vom sta la un pahar, la o vorbă, la un schimb de cărţi şi de idei.

  2. Pingback: Noutăţi « A. R. Deleanu


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s