Ultima ninsoare

Au fost şi ieri câţiva fulgi, dar s-au topit în 5 minute. Când ne-am trezit însă în dimineaţa asta, totul era alb. Pentru ultima dată în iarna aceasta, dacă e să credem ce se spune pe site-urile de specialitate. A fost o iarnă lungă, mult prea lungă. Spuneam în vară că atunci când stai la casă timpul trece mai încet. Vara se întinde la nesfârşit, zilele încep mai repede şi se termină mai târziu. Din nefericire, acelaşi lucru e valabil şi pentru iarnă. Ba chiar la puterea a 10-a. De 6 luni – de jumătate de an, deci – e oficial iarnă. La 1 octombrie am început să fac focul în cazan. Şi-atunci de unde nostalgia asta văzând ultima ninsoare?


8 comments

  1. Mie mi-a venit să plâng dimineaţă, când am văzut că totul e alb. Da’ de nervi, nu de emoţie! M-am ridicat din pat, m-am dus la fereastră, am tras draperiile şi… stupoare! Am crezut că am călătorit în timp. Şi nu, nu era mişto ca în seriile Back To The Future! Chiar, le-aş revedea…
    Da’ tu ce te plângi?, că la tine e ca-n Andersen…

  2. acuma tre’ să recunosc că nici eu n-am fost prea vesel când a trebuit să ies în plin viscol şi să crap nişte lemne, fiindcă tura trecută a avut neruşinarea să se termine taman ieri seară. 🙂 rămâne însă emoţia despărţirii de-un anotimp care, în multe privinţe, îmi place mai mult decât oricare altul.

  3. Mie ar trebui să-mi placă iarna, având în vedere că-s născut în decembrie. Numai că mi-ar plăcea să fie troiene doar de Crăciun şi revelion. Atât!
    Eh, pentru crăpatul lemnelor nu te invidiez. Io stau la bloc, deci… La mine făcutul focului înseamnă să pornesc butonul de la centrală. 🙂 După care, of course, cad istovit de o asemenea muncă virilă.

  4. teoretic, nici eu n-ar trebui să am de crăpat lemnele. cazanul înghite orice butuc care nu depăşeşte 50 cm în diametru. doar că neştiinţa mea a făcut să iau în toamnă lemne cam verzi. şi astea trebuie crăpate, dacă nu vreau să chem băieţii să desfunde cazanul odată la lună. deh, chestii parachestii. în 10 ani le-nvăţ pe toate, nicio grijă. 😀

  5. la noi a fost soare 98% din timp. prin urmare m-am ocupat cu plantările de primăvară. dar veni-o-a şi ea ploaia şi, odată cu ea, noi dări de seamă despre ultimele lecturi în domeniu. teancul a crescut, ce-i drept.


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s