Societatea Română de SF şi Fantasy

După încercări peste încercări, în sfârşit s-a reuşit coagularea unei societăţii româneşti de SF. O societate, să ne-nţelegem, cu statut, cu program, cu organizare clară. Să fie-ntr-un ceas bun! Poate că – pot să sper, nu? – acesta este primul pas spre reunirea tuturor „găştilor sefiste” sub aceeaşi titulatură. Eu, unul, vă spun de pe-acum că am de gând să sprijin SRSFF în orice fel posibil. Astăzi o fac din afara ei. Mâine – dinăuntru. 🙂

Aici găsiţi site-ul de prezentare.

srsfflogoŞi programul:

Societatea Română de Science-Fiction şi Fantasy (SRSFF) a apărut în ianuarie 2009 la iniţiativa unui grup de scriitori, traducători şi fani, din dorinţa de a promova literatura şi arta science-fiction autohtonă de calitate.

SRSFF este o asociaţie neguvernamentală şi non-profit, al cărei scop declarat este împotrivirea la invazia superficialităţii şi a non-valorilor promovate în exces şi care pervertesc bunul gust şi perceptia generala asupra culturii.

SRSFF a luat fiinţă, ca entitate juridică, din dorinţa fondatorilor (autori, traducători, fani) de a crea un cadru legal de reprezentare, organizare, susţinere şi promovare a culturii science-fiction şi fantasy, de a induce profesionalismul şi calitatea actului artistic. Totodată SRSFF îşi propune să devina un arbitru important în science-fictionul românesc, deasupra intereselor partizane sau de grup. Unicul criteriu pe baza căruia SRSFF va acţiona în dezvoltarea science-fictionului românesc este criteriul calităţii.

Până în momentul de faţă, iată care sunt membrii ei:

Dănuţ Ungureanu – Preşedinte

Sebastian A. Corn – Vicepreşedinte

Cristian M. Teodorescu – Secretar

Mihai-Dan Pavelescu

Marian Truţă

Cristian Tamaş

Sorin Camner

Dumitru Cl. Statescu

Balin Feri


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s