RS – the next level

Cum aţi putut vedea în ultimele zile, dacă urmăriţi blogul Revistei de suspans sau dacă folosiţi reţeaua Facebook şi vă număraţi printre like-iştii paginii noastre, am anunţat câteva semnificative schimbări în redacţia revistei. Altfel spus, am înfiinţat o redacţie.

Până acum, de apariţia revistei ne ocupam exclusiv eu şi Linda. Numai că lucrurile au căpătat – din fericire! – o aşa amploare în ultimul timp, încât, pe lângă volumul mare de muncă pe care îl avem amândoi în seamă ca să ne susţinem ograda, ne era pur şi simplu imposibil să menţinem ritmul la un nivel acceptabil. Aşa că am ajuns în faţa a două variante de lucru: fie transformăm revista într-una trimestrială, fie îi sistăm apariţia. Cum s-a văzut, a treia variantă a fost cea câştigătoare!

În fapt, de la bun început ar fi trebuit să ne aşteptăm la asta. Dar poate nu am îndrăznit, nu am crezut atât de tare în proiectul ăsta. El, însă, uite, a crescut mereu, de la număr la număr, ajungând acum, în pragul ediţiei nr. 9, să-şi ceară singur dreptul de-a accede la nivelul următor.

De-a lungul timpului nu puţini au fost cei care s-au oferit să ne dea o mână de ajutor. Am refuzat însă. Ne era bine aşa, ne descurcam. Ce nevoie era să împovărăm şi pe alţii, inutil? Acum, totuşi, auzind ce gânduri avem, Flavius (aka A.R. Deleanu) a spus-o tranşant: „aveţi nevoie de-o echipă!”. Simplu, direct, de la sine evident.

Atunci am luat lumina. 🙂

Şi cel mai firesc pas a fost să-i propunem chiar lui A.R. Deleanu funcţia de redactor-şef. Nu pentru că el ne-ar fi pus oglinda-n faţă, ci pentru că e-un om viu, ager, inteligent şi inventiv. Se simte asta din ce scrie, din cum se poartă în virtual. Nu ne-am întâlnit niciodată faţă către faţă, nu i-am auzit nici măcar glasul altfel decât în înregistrarea unor lecturi publice. Dar feeling-ul îmi spune că e omul potrivit la locul potrivit.

Aşa că, ia, A.R. Deleanu este de-acum redactor-şef al Revistei de suspans.

Mai departe, a fost uşor să cădem de acord asupra cui să propunem poziţia secundă. Ciprian Mitoceanu, deşi are un temperament vulcanic, expansiv, nu e un exaltat. Scriitura lui e chibzuită, expertă, deşi poate speria prin dimensiunea desfăşurării ei – orice povestire a lui Ciprian este la graniţa nuvelei! Astea două caracteristici ne-au spus amândurora un lucru: că Ciprian îşi ia munca în serios şi că o face cu mare pasiune. Omul potrivit la locul potrivit.

Drept care, Ciprian Mitoceanu a acceptat să fie redactor-şef adjunct al Revistei de suspans.

În continuare, echipa are nevoie de redactori. Alegerea lor e lucru de durată. Nu ne grăbeşte nimeni. Pentru început, golul cel mai mare am socotit că poate fi umplut de Mihai Adăscăliţei, alias Dark Wolf. Deşi niciunul dintre noi nu este străin de piaţa externă de carte (Flavius chiar studiază managementul editurilor la Oxford!), aveam nevoie de un om puternic ancordat în acest fenomen, o persoană avizată şi respectată în afară de cititori şi autori, deopotrivă. Mihai este această persoană! No doubt about that!

Astfel, Mihai Adăscăliţei, spre marea noastră bucurie, a devenit redactor la Revista de suspans.

Echipa nu este complet formată, o ştim toţi cinci, dar este perfect funcţională. RS a atins nivelul următor, să vedem cum se va descurca aici. Pe parcurs vom face, în măsura necesităţii, „achiziţii” noi. Însă, cum spuneam, nu ne grăbim.

Mă bucură tare mult schimbările astea, mă umplu de-un neastâmpăr roditor. În numele redacţiei RS, vă invit să ne fiţi alături mai departe. Urmează lucruri şi mai bune!

Mircea Pricăjan,
editor Revista de suspans


Un comentariu

  1. Pingback: Redactor şef-adjunct la Revistadesuspans.ro | Ciprian Mitoceanu

  2. Pingback: Redactor şef-adjunct la Revistadesuspans.ro » Ciprian Mitoceanu


Lasă un comentariu